Umirovljenik kopao po podrumu pa pronašao eksploziv dovoljan za omanji rat

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom iskopa u podrumu obiteljske kuće u okolici Daruvara, 75-ogodišnjak je u utorak, 17. rujna, pronašao veće količine mina i eksploziva. Nakon što je otkrio opasne predmete, odmah je obavijestio policiju.

Na mjesto pronalaska stigao je policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Zagreb, koji je izvršio pregled i izuzeo pronađene opasne materijale.

Pronađeno je 19 protupješačkih mina, četiri ručne bombe, 1,5 kilograma eksploziva, pet metara sporogorućeg štapina te 200 komada raznog pješačkog streljiva. Svi predmeti su sigurno uklonjeni i pohranjeni u skladište ubojite opreme do njihove sigurne neutralizacije.

Policija poziva građane koji posjeduju ilegalno oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju bez ikakvih pravnih posljedica. Dragovoljna predaja oružja i eksplozivnih sredstava odvija se u sklopu kampanje “Manje oružja, manje tragedija”, koja ima za cilj smanjenje količine ilegalnog oružja u posjedu građana i sprječavanje potencijalnih nesreća.

Foto: ilustracija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!