[FOTO] Suveniri Gradskog muzeja Bjelovar: otkrijte grad kroz kreativne motive i priče

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradski muzej Bjelovar od kraja siječnja iduće godine za sve građane, ali i turiste nudi raznolike suvenire. Narukvice, magneti, majice i šalice s bjelovarskim motivima samo su dio bogate ponude koja kod građana budi nostalgiju, a turistima ostavlja trajnu i lijepu uspomenu.

– Mi smo dosta pričali, još prije, kako bi Bjelovar trebao imati ponudu suvenira. Sad je sve više turista te smo razmišljali po čemu je Bjelovar najpoznatiji i što bi mogli njima ponuditi. Svi zajedno smo se usuglasili što će biti motivi – istaknula je ravnateljica Gradskog muzeja, Marijana Dragičević te nadodala kako se u ponudi muzejske suvenirnice trenutno nalazi 26 suvenira s različitim motivima i namjenama.

Iako tvrtka Tomo Vinković više ne postoji, njezin motiv danas krasi majice, kao i popularni dizajn šahte bjelovarske ljevaonice. Suveniri s motivima tlocrta Paviljona ili naslova romana Gorana Tribusona „Ne dao Bog većeg zla“ osmišljeni su kako bi posjetiteljima sačuvali uspomene na grad Bjelovar, njegovu tradiciju i kulturnu baštinu. Svaki suvenir nosi „bjelovarsku priču“, podsjećajući na važnost mjesta, događaja ili osobe vezane uz grad.

– Najtraženija je definitivno majica s motivom traktora Tomo Vinković i majica s motivom šahta. Kalendari s motivima nekadašnjih bjelovarskih razglednica isto dobro prolaze, a planiramo ih i iduće godine svakako imati u ponudi – kazala je Dragičević.

Stalna ponuda uključuje majice s bjelovarskim motivima, kamene i drvene magnete, platnene torbe te narukvice koje nastaju u suradnji s renomiranim brendom Borboleta. Također, postoje i limitirane kolekcije, tako da su sada u ponudi i kolekcije šalica nastale u suradnji s dvije lokalne keramičarke.

S obzirom na to da uskoro kreće renovacija muzeja te da će grad narednih mjeseci biti bez izložbi, tako isto i suvenirnica mijenja svoju lokaciju.

– Zavisi o potrebama građevinara selit ćemo se na novu lokaciju. Po potrebi planira se i uvođenje internet narudžbi, ipak 10 mjeseci ćemo biti bez muzeja i izložbi. Naravno, radit će se, ali ne kao prije te održavanja izložbi neće biti – zaključila je Dragičević te nadodala kako će građani u skorije vrijeme biti obaviješteni o promjeni lokacije.

 

foto: Gradski muzej Bjelovar

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!