Ususret prvom danu škole: Petra se veseli ploči, Nika matematici, a Lana novim prijateljima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jedno novo poglavlje otvara se u životima Petre, Nike i Lane. Petra i Nika kreću u prve razrede osnovne škole, dok Lana hrabro ulazi u srednju školu, željno iščekujući početak. Ulazak u 1. razred osnovne škole donosi nova prijateljstva i učenje, dok srednjoškolci započinju s pripremama za budućnost. Petra je istaknula svoja očekivanja.

-Pisat ćemo, učiti matematiku i pisati na ploči. Imat ćemo kratke odmore od 10 minuta pa nastavljamo s učenjem. Bit će lijepo. Ploča će biti na zidu, a stolovi i stolice na podu. Sve ću učiti sa svojim prijateljima i budem našla dečka – istaknula je prvašić Petra.

I Nika se veselo sprema za prelazak iz doba igre u doba učenja. Svjesna da će škola zahtijevati više truda, posebno je uzbuđena zbog jednog predmeta koji s nestrpljenjem iščekuje.

-Matematika, zbrajanje i oduzimanje, zato što sve to znam – navodi malena Nika.

Tu je i Lana koja kreće u srednju školu. Iako očekuje složenije zahtjeve, nada se podršci profesora i vjeruje da će se brzo uklopiti među nasmijane i susretljive kolege. Poručuje svima da se ne boje jer svaki početak donosi priliku za nešto novo.

-Želim svim učenicima koji kreću u prvi razred srednje škole poručiti da se ne boje, da budu opušteni i svoji i da će sve biti u redu – nadodaje srednjoškolka Lana.

Mali i veliki prvašići, hrabro zakoračite u novu školsku godinu s vjerom u sebe i uzbuđenjem za sve što vas čeka!

 

Petra, Lana i Nika


PODIJELI S PRIJATELJIMA!