Raste broj prijavljenih slučajeva covida, ovo su trenutna pravila ponašanja u slučaju zaraze

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije ponovno je uveo PCR testiranje na covid i gripu. Napominju kako se PCR testiranje na covid i gripu provodi se na temelju uputnice liječnika opće medicine. Uzorci se uzimaju svakodnevno u vrijeme rada mikrobiološkog laboratorija. Nalazi se šalju srijedom liječniku koji je pisao uputnicu ili se podižu osobno u Službi za mikrobiologiju. Dodaju kako sve dodatne informacije možete dobiti u Službi za mikrobiologiju, pozivom na broj 043/ 247-230 radnim danom od 7.30 do 15.00 sati.

Inače, ovaj potez je rezultat ponovne pojačane potražnje za nalazima PCR testova, kao i povećanim brojkama prijavljenih slučajeva covida. Tako su u lipnju prijavljena dva slučaja, u srpnju njih 12, a u kolovozu je brojka narasla na čak 51 slučaj zaraze koronavirusom. Iako je riječ o brojkama koje su neusporedivo manje od onih iz vremena pandemije, one pokazuju trend porasta zaraze.

– Brojke rastu, no danas se na covid gleda kao na svaku drugu zaraznu bolest. Prema trenutno važećim preporukama, oboljela osoba bi treba kod kuće ostati pet dana jer je toliko zarazna, dok njezini kontakti ne trebaju biti ni u kakvoj izolaciji – pojašnjava ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Vedran Trupac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!