[FOTO] Bjelovarski vaterpolisti odlični na turniru u Đakovu, kako igraju, pokazat će i Bjelovarčanima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na kadetskom vaterpolo turniru u Đakovu, koji se jučer održao na Gradskim bazenima Đakovo, sudjelovala je i vaterpolo škola PVK Mladost Bjelovar. Snage na turniru odmjerili su s ekipama ŽVK Mursa, VK Osijek i VK Đakovo.

– Vrijedno smo trenirali čitavo ljeto, a ovaj turnir bila je prilika našim vaterpolistima da vide koliko su napredovali. Na turniru smo igrali protiv ekipa koje, kao i mi, treniraju ljeti. Iako nam rezultat nije bio bitan, već odlična zabava, turnir smo završili drugi – priča tajnik Vaterpolo kluba Bjelovar, Alen Kuten.

Iako i sami ističu da rezultat nije bitan, valja istaknuti da su od Murske izgubili s 8:5, pobijedili Osijek s 4:2, a onda s Đakovom u regularnom dijelu utakmice završili 3:3, Ipak, nakon peteraca, slavili su i protiv njih s 5:4, i tako turnir završili drugi.

Predano treniraju, no jedva čekaju mogućnost treniranja cijele godine

– Važno nam je na turniru bilo da naši vaterpolisti uživaju, a dobili smo potvrdu i da smo dobri. Neki igrači kod nas treniraju već treću godinu, a nekima je ovo bila prva. U prosjeku, treniraju dva mjeseca i zbilja smo zadovoljni njihovim uspjehom – kaže Kuten.

– Škola vaterpola održat će se i iduće godine, no s nestrpljenjem očekujemo Terme kada će se moći trenirati i u zimskim mjesecima – poručuje tajnik kluba koji kaže kako nerijetko roditelji misle da je vaterpolo težak ili pomalo opasan, pa oklijevaju s upisom djece na njega. No, jednom kada djeca krenu u taj sport, svi uvide koliko je on dobar za zdravlje, provod i druženje.

Djeca PVK Mladost Bjelovar odigrat će još jednu utakmicu ove sezone. U srijedu 04. rujna, od 18 sati na gradskom bazenu, protiv djece iz ZPK Zagreba. Iz kluba pozivaju Bjelovarčane da se odazovu u što većem broju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!