Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar dobitnica je laskave nagrade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar je dobitnica Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekt „Be Kind, Be a Role Model – An Etiquette for Gen Z and Gen Alpha” kojem su se priključili tijekom školske godine.

Projekt je trajao od siječnja do lipnja 2024., s pripremnim aktivnostima od listopada do prosinca 2023. godine. U projektu su sudjelovale osnovne i srednje škole iz Turske, Grčke, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Italije i Hrvatske. Učenici Ekonomske i birotehničke škole, zajedno s profesoricom Marijom Dušek pridružili su se ovom međunarodnom projektu.

Projekt je za cilj imao buđenje svijesti te usvajanje bontona te društveno prihvatljivo ponašanje u četiri ključne kategorije: Online komunikacija, komunikacija s osobama s invaliditetom, boravak u prirodi (aktivnosti na otvorenom) i sudjelovanje na sportskim događajima.

Ključ uspjeha projekta ležao je u suradnji među partnerskim školama. Koristili su različite digitalne alate kao što su Padlet, Linoit, Google obrasci, Zoom, Wakelet, Canva, ChatterPix, Genially, Renderforest, Wordart, Mentimeter, Pixton, Storyjumper, BookCreator, Quizizz, Kahoot i Animaker. Ovi alati omogućili su im razmjenu ideja, izradu digitalnih sadržaja i održavanje online sastanaka.

– Posebno zahvaljujemo učenicima Dominiku Hautman i Sari Zubić te našoj kolegici Mariji Dušek na doprinosu uspješnosti projekta – poručili su iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar.

Također, drugi projekt ove škole dobio je Nacionalnu oznaku. Riječ je o e-Twinning projektu “Let¨s participate en EU election! Sudjelujemo u EU izborima!”, za čiju je realizaciju zaslužna nastavnica Biljana Ilkoski.

Ovim putem im na tome čestitamo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!