[FOTO] Nakon 20 godina na bjelovarske bazene vratio se spektakl sportskog plivanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon dvadeset godina pauze, zahvaljujući Bjelovarskom plivačkom klubu, održan je 1. sportski plivački susret pod nazivom “Bjelovar Sprint”. Predsjednik kluba Marko Mihalinec naglasio je važnost ovog mitinga i istaknuo vrhunsku atmosferu koja je vladala tijekom natjecanja.

-Ovakvi mitinzi pružaju priliku plivačima koji ne mogu ostvariti norme za B prvenstvo Hrvatske, omogućujući sudjelovanje što većem broju djece. Naših 36 plivača iz Bjelovarskog plivačkog kluba ovdje su da se zabave, a natjecanje je prilika za osvajanje medalja, fotografiranje, druženje sa sponzorima i prijateljima – rekao je Mihalinec.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić istaknuo je da ovaj miting predstavlja značajan iskorak za Grad Bjelovar.

-Nalazimo se na poznatom okupljalištu Bjelovarčana, na gradskom bazenu u Bjelovaru. Ovo je, nakon 20 godina, velika i sjajna stvar za naš grad, zahvaljujući organizaciji Plivačkog kluba Bjelovar i Marka Mihalinca. Čestitam mu na ponovnom dovođenju plivačkog sportskog natjecanja na gradske bazene – rekao je Brajdić.

Djeca u dobi od sedam do 17 godina iz Daruvara, Đakova, Virovitice i Bjelovara, ponosno su predstavila Slavoniju i središnju Hrvatsku. Za njih je ovaj miting donio radost plivanja, gdje je sudjelovanje važnije od pobjede.

-Plivanje mi je najdraži sport, jako ga volim i jako sam uzbuđena – istaknula je plivačica Ika, dok je Filip dodao: Nadam se da ću osvojiti neku medalju, ali ako ne, barem sam došao na natjecanje.

Miting nije samo povratak sportskog plivanja u Bjelovar, već je simbol zajedništva, sportskog duha i nade za budućnost mladih plivača.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!