Bravo ekipa! Ositovci zasukali rukave i sami renoviraju svoje prostorije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Uz redovne aktivnosti, od terapijskih, projektnih, izrade izvještaja, preko administrativnih dnevnih izazova i priprema objava na društvenim mrežama te drugim digitalnim kanalima s ciljem povećanja vidljivosti osoba s intelektualnim teškoćama, pa do kulinarskih radionica u sklopu kojih se priprema oko 30 toplih obroka po danu, zatim održavanja radionica praktičnih vještina, sportskih radionica, odlazaka na natjecanja i razna druženja te studijskih putovanja za stručni tim, članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama OSIT Bjelovar započeli su još jednu novu aktivnost, simpatičnog naziva „bauštela – zidarija”.

Za nju je glavom i bradom zadužen Mario Blaha, tajnik i voditelj udruge, naravno uz svesrdnu pomoć ostatka tima, kojeg čine Ivana Smola Anđal, Martina Višćević, Ivančica Furlan, Marina Tomiša, Mirna Arapović te predsjednica udruge, Edita Bohaček.

 

Naime, udruga je trenutno u fazi rješavanja novog i stalnog prostora, ali zbog silne papirologije, administracije i ishođenja dozvola, ne može si priuštiti luksuz i čekati da netko drugi obnovi prostor u kojem članovi i stručni tim trenutno boravi i radi. Udruga je tako financijski i organizacijski pokrenula obnovu i radove. Za otprilike dva mjeseca, sve će rezultirati ugodnijim, sigurnijim i ljepšim prostorom, što je prema riječima voditelja i najvažnije.

Također, OSIT-ovci su posljednjih dana bili vrijedni i po pitanju planiranja zdravih, nutricionistički izbalansiranih jelovnika. Uz puno truda, vlastiti povrtnjak obrađuju potpuno ekološki, bez tretiranja, a tijekom sezone i zime uživaju u zdravim plodovima svog rada. Ovog puta, obrađivali su kelj i mrkvu, koji su potom završili u škrinji, čekajući zimske dane i kuhanje slasnih variva.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!