Vatrogasni zapovjednik Heger: “Po završetku oluje, imali smo desetak intervencija”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Porušeno drveće, sirene, vatrogasne intervencije, začepljeni slivnici za vodu, uništen Boho park u centru grada, poplavljeni dijelovi gradskog parka…Nažalost, takva je slika gradskog središta nakon snažne oluje koja je večeras oko 19,00 sati poharala Bjelovar. Prizori su u najmanju ruku zastrašujući.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice BBŽ, Josip Heger kaže kako su vatrogasne službe odmah po prvim dojavama izašle na teren. U samom startu zaprimljeno je desetak poziva građana.

– Pozive još uvijek primamo. Uglavnom je riječ o porušenim stablima, većoj količini otpalog granja i krovovima koji su uslijed jake kiše i velikog naleta vjetra oštećeni. Vatrogasci su zasada imali desetak hitnijih intervencija. Očekuje se i ispumpavanje vode iz stambenih i gospodarskih objekata. Nažalost, nakon jučerašnje oluje u Grubišnom Polju, Velikom Grđevcu i mjestimično na području Garešnice, danas je slična situacija zahvatila i Bjelovar. Više informacija imati ćemo sutra, kaže Heger.

Doznajemo da su u ovim trenucima na terenu i radnici bjelovarskog Komunalca, režu i uklanjaju oštećene dijelove stabala u glavnom bjelovarskom parku. Kako kažu, posao će trajati do dugo u noć.

Sreća u nesreći je u tome što, barem za sada, nema dojava o ozlijeđenim osobama pa bi kratkotrajna, ali žestoka oluja koja je zahvatila Bjelovar mogla završiti samo s materijalnom štetom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!