Oluja prohujala županijom, najteže na području Grubišnog Polja i Velikog Grđevca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Snažno nevrijeme je sinoć zahvatilo dio Bjelovarsko-bilogorske županije, a zbog grmljavine i obilne kiše su pune ruke posla imali vatrogasci.

-Grubišno Polje, Daruvar, Čazma, Garešnica, Đulovac, Veliki Grđevac, Rovišće, Štefanje, Berek – navodi županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger.

Oluja je protutnjala Velikim Grđevcem u kojem se saniraju štete u čemu uz same mještane sudjeluju i vatrogasci i komunalno poduzeće.

-Najveća šteta je u mjestu Pavlovac gdje su odneseni krovovi i isprekretana stabla, isto tako je i centar Velikog Grđevca i dio Gornje Kovačice nastradao. Još zapravo ni ne znamo gdje je sve bilo štete jer ljudi dio sami saniraju, ali se i javljaju za pomoć – kaže načelnik Tomislav Pavlečić.

Uz Veliki Grđevac najteže su pogođeni Garešnica gdje su vatrogasci morali ispumpavati vodu iz objekata i micati srušena stabla, te u Grubišnom Polju.

-Na području Grubišnog Polja su vatrogasci radili praktično cijelu noć i sanirali 22 objekta, a bilo je i pada stabala i ispumpavanja – navodi Heger.

Srećom nitko nije ozlijeđen.

FOTO – JVP Garešnica


PODIJELI S PRIJATELJIMA!