Svaka čast! Odvažni mladi Bjelovarčanin na legendarnom Tomosu za deset sati doputovao u Ližnjan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako mu je tek 16 godina, Neo Dolenski se prije nekoliko dana upustio u avanturu na koju se većina starijih, iskusnijih motorista ne bi odvažila. Zaljubljenik u motore od malih nogu, ljubitelj oldtimera i budući automehaničar, odlučio je sjesti na svoj Tomos Automatic A35S i krenuti put Istre, točnije u Ližnjan.

Životni uzor 

– Želio sam posjetiti svog kuma, a na ovaj, mnogima neobičan pothvat motivirao me moj otac, također strastveni motorist koji se nedavno vratio s puta dugog oko dvije i pol tisuće kilometara. On mi je definitivno veliki uzor. U motore sam se zaljubio još u djetinjstvu, posebno u Tomose. Volim ih, nekako si mi zanimljivi, drugačiji, posebni, ističe Bjelovarčanin Neo.

Vožnja do Ližnjana trajala je desetak sati, uključujući povremene stanke i kraće odmore. Putujući „starom cestom”, smiren, hrabar i bistre glave, Neo je svjestan da je na malom mopedu nesvakidašnja pojava.

– U Rijeci mi je prišao jedan stariji motorist, malo smo porazgovarali i bio je zadivljen idejom o putovanju na Tomosu, za kojeg ruku na srce, većina smatra da ne može daleko „dogurati”. Uspio sam dokazati da je to itekako moguće, pojašnjava Neo.

Gotovo 400 kilometara vožnje Nea ponovno čeka za otprilike dva tjedna, kada se planira vratiti u Bjelovar. No, kako i sam kaže, o putu još ne razmišlja, već sada uživa u zasluženom odmoru, istražujući čari Istre, kako drugačije, nego vozeći se na svom ljubimcu na dva kotača.

Vremenski (ne)uvjeti

– S obzirom da je put prošao odlično, bez gužve, kvarova i nesreća, uvjeren sam da će tako biti i na povratku u Bjelovar. Moram priznati da je vožnja pred kraj postajala sve zahtjevnija, posebno na potezu Rijeka – Ližnjan. Izmjenjivali su se kiša i sunce, pa me taj „vremenski” dio malo izmorio. No, kada postoji velika želja, sve se može odraditi kako treba, smatra Neo koji je član Moto Kluba Bjelovar, redoviti posjetitelj Tomo susreta u Virovitici te već godinama aktivan u bjelovarskoj Moto alci.

FOTO: ustupio Neo D.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!