Bjelovarski lađari nakon maratona na Neretvi ističu: S obzirom na uvjete za trening, postigli smo fantastičan rezultat

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na subotnjem Maratonu lađa na Neretvi, bjelovarski lađari iz ekipa Argonauti i Šumari natjecali su se među 31 ekipom. Unatoč nedostatku adekvatnih uvjeta za trening, postigli su izvrsne rezultate.

– Mi smo odradili stvarno težak dio i pripremu, bez trenera u lađi. Išli smo dolje s očekivanjima, postavili smo si ljestvicu da idemo po medalju. Međutim, ovaj rezultat, četvrto mjesto, zaista je odličan u ovoj konkurenciji. Ne sjećam se kad je bila ovako dobra konkurencija s tako dobrim ekipama. Zauzeti četvrto mjesto zaista je veliki uspjeh, pogotovo ako uzmemo u obzir da nemamo trenera i u kakvim uvjetima radimo. Ovo što smo napravili je velika stvar – istaknuo je kapetan Argonauta Radoslav Rajić.

Šumari, koja su bili najstarija ekipa na maratonu lađa, zauzeli su odlično 11. mjesto.

– Naša očekivanja bila su točno takva kako smo i završili – na 11. mjestu. S obzirom na starost ekipe, uloženi trud i uvjete u kojima radimo, jako smo zadovoljni jer je konkurencija svake godine sve jača. Puno ekipa masovno i intenzivno trenira, tako da smo jako zadovoljni s ostvarenim rezultatom – navodi član ekipe Šumari Hrvoje Zeman.

Pripremali su se kroz suhe pripreme u teretani i trenirali na različite načine. Početkom travnja počeli su trenirati u teškim uvjetima, po kiši i velikim vrućinama, na ribnjaku u Paljevinama, na dubini od metar i pol, što je značajno drugačije od uvjeta na Neretvi. Prošli su kroz sve vremenske neprilike, što ih je sigurno dodatno ojačalo. Bjelovar se istaknuo jer je imati dvije ekipe na muškom maratonu zaista vrhunski uspjeh.

FOTO: Facebook Lađari Šumari – HŠDO Bjelovar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!