[FOTO] Čazmanci Dan grada i svoje zaštitnice sv. Magdalene obilježavaju uz ulaganja iz EU fondova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je u ponedjeljak Dan grada Čazme i blagdan čazmanske zaštitnice sv. Marije Magdalene. U ime domaćina grada koji slavi 930. rođendan nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Branko Novković te istaknuo zajedništvo i suradnju.

„Većina naših odluka donesena je jednoglasno”, poručio je Novković dodavši da ga raduje i velik broj žena u sastavu Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Dinko Pirak istaknuo je bogatu povijest i burnu prošlost grada koji danas slavi 930. godišnjicu postojanja. Naveo je u da su u gradu trenutno u tijeku investicije iz nacionalnih i EU fondova vrijedne oko pet milijuna eura.

„Asfaltirali smo prometnice, gradimo kulturni centar i novi vrtić u Gornjem Dragancu. Kreće obnova naše zgrade muzeja, a pripremamo dokumentaciju za školu u kojoj ćemo izgraditi dodatne učionice tako da imamo jednosmjenski rad”, naveo je gradonačelnik Pirak dodavši da je u pripremi i dokumentacija za đački dom.

Sjednici je nazočio i župan Marko Marušić koji je istaknuo dobru suradnju Županije i Grada Čazme.

„Čast mi je već treću godinu zaredom biti ovdje i čestitati Dan grada Čazme. Drago mi je što vidim napredak i brojne projekte koje gradonačelnik i njegovi suradnici provode”, naveo je župan Marušić dodavši da je Županija značajno ulagala u poboljšanje zdravstvene zaštite u Čazmi te da će s tima ulaganjima nastaviti i dalje.

Saborska zastupnica Marijana Petir rekla je da se gradonačelnik već 25 godina bori za svoje sugrađane i podmeće leđa za važne projekte, među ostalim i za regionalno važnu cestu koju mještani zovu Moslavačka magistrala, a gdje je Grad Čazma odigrao ključnu ulogu, navela je Petir.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!