Učenici OŠ Garešnica posjetili rukometnu, košarkašku, hokejašku i nogometnu utakmicu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – U Osnovnoj školi Garešnica imaju se čime pohvaliti. Naime, sportska skupina učenika 4.a i 4.b imala je neizmjerno bogato sportsko iskustvo zahvaljujući provedbi projekta “SPORTiramo mi, a Vi?” Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je školi iznos od 3.000,00 eura za projekt kojeg su osmislili učiteljica razredne nastave Andreja Kovač i nastavnik TZK, Nikica Katić, a kompletnu projektnu prijavu izradili su djelatnici Poduzetnički centar Garešnica.

Cilj projekta je novim metodama i oblicima rada, kroz održavanje sportskih vannastavnih aktivnosti u borbi protiv pretilosti djece i promoviranju zdravog načina života i razmišljanja, učenicima pružiti mogućnost što kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena i motivirati ih za učenje izvan okvira kurikuluma.

Učenici su imali priliku prisustvovati na četiri sportska događaja i to na rukometnoj, košarkaškoj, hokejaškoj i nogometnoj utakmici.

Sportska turneja

– Presretna sam što smo zahvaljujući Ministarstvu bili u mogućnosti provesti jedan prekrasan projekt na razini škole. S obzirom na to da su se učenici četvrtih razreda oprostili sa svojim razrednim učiteljicama, zezali smo se da bismo htjeli proći jednu sportsku turneju. Kako djecu najbolje naučiti navijanju, ponašanju, međusobnoj toleranciji, nego na samom terenu. Zato smo odlučili posjetiti četiri sportska događaja. Prvi veliki događaj je bio u Zagrebu kada smo nazočili rukometnoj utakmici između RK Zagreba i PSG-a, a tada je RK Zagreb i pobijedio što je bilo dodatno veselje. Nakon toga bili smo gosti u I. OŠ Bjelovar, zahvaljujući KK Vedi i ravnateljici Martini Supančić koja nas je kao vrsna domaćica ugostila. Slobodno možemo reći da smo bili gotovo i jedina publika na toj košarkaškoj utakmici na kojoj su igrali KK Vedi i KK Križevci – rekla je Kovač.

Nakon košarke, uslijedio je hokej.

– Išli smo u Sisak gdje smo nazočili hokejaškoj utakmici između sisačkog kluba i Crvene zvezde iz Beograda. Nažalost tada Sisak nije pobijedio, ali bio je poseban doživljaj jer je organizator, gospodin Mario Kolić, javno pozdravio učenike OŠ Garešnica. Zanimljivo je i što od četrdesetak učenika koje smo vodili, samo dvoje ih je nazočilo hokejaškoj utakmici. Završnica je bila sudjelovanje na utakmici NK Osijeka i Istre na novom stadionu u Osijeku – dodaje Kovač.

Financije

Novčana sredstva iskorištena su za prijevoz na sportske događaje i kupnju sportskih rekvizita: stol za stolni tenis s pripadajućim reketima i lopticama, badminton stalci i mreža sa setom reketa i loptica te rukometne i košarkaške lopte.

Radionice

– Naš drugi dio posla odnosio se na prevenciju pretilosti, pomicanje granica onog čvrstog kurikula koji je zadan okvirom, ali i kvalitetno popunjavanje slobodnog vremena. Tu mi je uvelike pomogao kolega Nikica koji je organizirao radionicu stolnog tenisa i badmintona, a koje će dobro doći djeci kada ona postanu njegovi učenici. Volim reći da je ova generacija “adrenalinska”, vrlo sposobna za sport, a treniraju i izvan škole – navodi.

Natjecateljski dio

Svoje sportsko umijeće učenici su pokazali i na Županijskoj završnici u graničaru gdje su osvojili srebrnu medalju, na Plazma sportskim igrama na kojima su bili brončani te na Tommy turniru u Slavonskom Brodu gdje su došli do polufinala natjecanja u malom nogometu.

FOTO: Facebook Osnovna škola Garešnica


PODIJELI S PRIJATELJIMA!