[FOTO] Posjetili smo labirint u kukuruzima, avanturističku priču koja će postati pravi hit

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jeste li znali da se nadomak Bjelovara smjestio labirint u kukuruzima, koji se prostire na površini od sedam tisuća metara kvadratnih? Naime, na adresi Stari Pavljani 9, početkom ove godine, vlasnik Emil Jagodić odlučio je početi s razvojem neobične, perspektivne i potpuno drugačije avanturističke priče.

„Povratak” u prošlost

Uz atraktivni labirint, na obiteljskom imanju izradio je i igralište u slami po kojem djeca mogu bezbrižno trčati, skakati, valjati se, hodati bosi. Baš kao u neka davna vremena. Osjećaj slobode, boravak u prirodi na svježem zraku te istraživanje okoline, glavna su misao vodilja u stasanju ovog zabavnog parka.

– Posljednjih sedam godina sam proveo u Njemačkoj, gdje su takve atrakcije prisutne već dosta dugo. S obzirom da smo u Starim Pavljanima starosjedioci i da raspolažemo s velikim komadom obiteljske zemlje, odlučio sam se vratiti i krenuti stvarati. Zasada nudimo šetnju kroz labirint, slamnato igralište, istraživanje brdovitog dijela šume, a tu je i kućica, odnosno promatračnica na stogodišnjem orahu. Ovdje sam odrastao, proveo cijelo svoje djetinjstvo i mladost, tako da poznajem svaki kutak imanja, otkriva 35-godišnji Emil, kojemu su glavna inspiracija djeca.

Noćni sadržaji

Oni hrabriji, skloni pomalo drugačijim izazovima, tijekom vikenda se mogu uputiti u noćnu šetnju labirintom ili šumom, koristeći samo ručnu svjetiljku ili mjesečevu svjetlost. Šumski dio prostire se na površini od dvije i pol tisuće metara kvadratnih, a na imanje su dobrodošli svi, od malih, pa do starijih avanturista.

– U šumi su postavljene klupe, tako da posjetitelji mogu predahnuti, a u skorijoj budućnosti planiram osmisliti igricu kroz labirint i šumu, nešto u smislu „Pronađi drvenu gljivu”. Puno ideja mi prolazi kroz glavu, no za sve će trebati određeno vrijeme. Raspolažemo s velikom gospodarskom zgradom, u kojoj planiram napraviti prostorije za noćenje, u jednom dijelu dvorišta smjestiti male domaće životinje koje su djeci vrlo atraktivne, a tu je i budući prostor za kampere, šatore, roštiljanje, vrt s domaćim namirnicama kojih imamo sve više. Uskoro mi u goste dolaze prijatelji iz Njemačke i bez obzira što mogu prenoćiti u kući, izrazili su želju da spavaju u svojim šatorima. Ljudi se jednostavno sve više vraćaju boravku u prirodi, kaže nam Emil. 

Podrška najbližih

Zabavni park u prirodi, kao dobru priču prepoznali su i Poljoprivredni institut iz Osijeka te KWS Hrvatska, koji su donirali sjeme za sadnju kukuruza. Iako je za održavanje cijelog imanja potrebno puno vremena, u prosjeku osam do deset sati tjedno, pa i više, uz pomoć mame, prijatelja, susjeda i 13-godišnjeg sina, poslovi košnje, čišćenja, izrade sadržaja obavljaju se lakše i „bezbolnije”.

 

Zabava za kraj sezone

– Inače se bavim renoviranjem, pa mi rad rukama i kreativnost nisu nepoznanica. Hobi su mi izrada drvenih predmeta, uporabnih ili ukrasnih, rezbarenje motornom pilom, oslikavanje, što će sasvim sigurno doprinijeti u uređenju cijelog prostora. O vlastitim planovima sam dobio isključivo pozitivna mišljenja. Veliki su mi vjetar u leđa. Znam da sam na dobrom putu i da će ovo imanje jednog dana biti prava oaza za sve ljubitelje prirode, opuštanja, avanturizma, poručuje Emil dodavši kako će ova sezona trajati od srpnja do listopada, za kada je planiran završni noćni događaj, Halloween u labirintu i šumi, popraćen kostimima i tematskim uređenjem.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!