U Općini Hercegovac potpisani ugovori za poticanje poduzetništva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Potpisani su prvi ugovori za ovu godinu za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva u općini Hercegovac. Potpora je to koju Općina provodi već nekoliko godina, a ove je ugovor potpisalo pet poduzetnika, kaže načelnik Boro Bašljan.

– Potpisali smo ugovor s pet poduzetnika, od toga su dva novoosnovana dok tri već postoje. Maksimalan iznos koji se mogao dobiti je 50 posto od utrošenih sredstava odnosno do 1.500 eura – kaže.

Natječaj bi se uskoro trebao zatvoriti s obzirom na to da su sredstva iskorištena. Poduzetnici koji su se prijavili, a nisu uspjeli dobiti potporu, trebali bi je dobiti nakon sljedećeg rebalansa proračuna, kaže načelnik.

– To bi bilo to za ovu godinu, a sljedeće ponovno planiramo raspisivanje Javnog poziva tako da svi oni se nisu prijavili ove godine, mogu to napraviti sljedeće. Naime, jednom u tri godine se može ići s prijavom tih mjera – navodi Bašljan.

Inače, Općina u ponudi ima dvije mjere, za troškove otvaranja poduzeća u prvoj godini te za pomoć funkcioniranja poduzeća.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!