Stiže nam vruće “Bjelovarsko kulturno ljeto” i donosi za svakoga po nešto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Od 1. srpnja, pa sve do obilježavanja Dana grada Bjelovara, trajati će Bjelovarsko kulturno ljeto, koje i ove godine donosi pregršt besplatnih kulturno – umjetničkih događaja za sve generacije.

– Kao i uvijek, Bjelovarsko kulturno ljeto Grad Bjelovar organizira u suradnji sa svojim ustanovama, udrugama i pojedincima. Jedan dio građana ne ide na more, pa najviše zbog njih nastojimo ponuditi što kvalitetniji program. Zadovoljstvo mi je najaviti 21 koncert, deset filmskih projekcija DOKU-arta, šest filmova u sklopu “Ljetnog kina”, desetak igraonica za djecu, predstave, radionice, čitaonice, izložbe, književne susrete, obiteljske zabavne igre, putopisna predavanja, kvizove, a tu je i naš poznati ljetni kafić koji je zadužen za okrjepu, najavljuje gradonačelnik Hrebak.

Otvorenje „Jazzice”

Već tradicionalno, ljeto u Boho parku od 27. – 30. lipnja otvara „Jazzica”, šesti po redu festival jazz glazbe koji i ove godinu u Bjelovar dovodi svjetski poznate jazz glazbenike. Novost je da će se otvorenje festivala, zbog velikog broja izvođača održati u Domu kulture, dok se preostali dio programa seli u Boho park. Dodajmo kako svi koncerti počinju u 20,00 sati.

– „Jazzicu” otvara Borna Šercar feat. Lado sa dvadesetak izvođača na bini, a riječ je o velikom tradicionalnom obliku jazza. Slijedeći dan nam stiže Bruno Mičetić Trio kojeg uz njega još čine Vladimir Kostadinović, Joe Kaplowitz te Alex Sipiagin iz New Yorka, zvan kao Miles Davis novog doba. Tu je i Suton, bend koji predstavlja svoj album prvijenac, a čiji članovi dolaze svaki iz druge države. Na samom kraju imamo bend Giipuja, s elementima istarske tradicionalne glazbe prenesene u moderan jazz, najavljuje Tvrtko Hopek, organizator „Jazzice”, dodavši kako će za vrijeme trajanja festivala nastupiti 36 vrhunskih izvođača, što je za tako mali festival itekako pozamašan broj.

Preostali dio bogatog programa najavili su i Marijana Dragičević iz Gradskog muzeja Bjelovar, Boris Abramović ispred Zajednice udruga u kulturi, ravnateljica Vjeruška Štivić iz Narodne knjižnice Petar Preradović, Ivana Hrpalo u ime CUK-a, Denis Hladiš, ravnatelj KMC-a te Margareta Fabičević iz Bjelovarskog kazališta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!