Moramo pobijediti! Koga Dalić treba ubaciti u prvi sastav, a koga…?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska je u prvom kolu Eura izgubila od Španjolske 3-0. Nismo dobro izgledali, Španjolci su zasluženo pobijedili, a već sutra igramo protiv napaljene Albanije.

Stoga, nakon uspavane igre protiv Španjolske, očito je da su promjene u sastavu nužne.
No, koga mijenjati?

Gvardiol na stoperu

Sofascore, najpoznatija svjetska aplikacija koja mjeri desetine kriterija pri ocjenjivanju u susretu protiv Španjolske najlošije je ocijenila Modrića i Gvardiola. I oni zaista jesu odigrali ispod svoje razine, no legendarnog kapetana i dečka od 100 milijuna eura koji je u prvom sastavu velikog Citya sigurno neće dirati. Prije se očekuje pomicanje Gvardiola na mjestu stopera, a ispadanje iz sastava Pongračića koji nije iskazivo sigurnost pred naletima Morate i ostatka Furije.

No, koga onda na lijevog beka? Prema posljednjim informacijama, ozbiljno se razmišlja o Perišiću koji je klasičnog beka igrao neko vrijeme u Interu. I to je jako dobro. No, je li njegovo koljeno spremno za igru od prve minute, to ćemo vidjeti.

Pašalić umjesto Brozovića?

Što s Brozovićem? Neumorni maratonac, ali i znalac te jedna od glavnih Dalićevih uzdanica posljednjih godina vidno je pao u svojoj moći. Za tražiti razlog ne treba biti Einstein, odgovor je Saudijska Arabija. Liga je to u kojoj se okreću milijarde, ali tempo i razina kvalitete je puno manja nego što je u seriji ‘A’ gdje je Broz godinama bio jedan od najboljih igrača lige. Budući da se Albanija mora napasti od prve minute, Dalić zasigurno razmišlja da ga se zamijeni ofenzivnijim Pašalićem.

Hoće li Petković zamijeniti Budimira? Da nije bilo onog, pomalo iznuđenog jedanaesterca i onda uzimanja lopte i izvođenja istog iako je šef rekao da puca netko drugi, svakako bi. Ako se Petković ispričao i ako su izgladili problem, svakako bi Petković mogao zaigrati u vrhu napada.

Nadalje, iako Stanišić nije odigrao lošu utakmicu protiv Španjolske, Juranović na desnom bočnom je svježiji i ofenzivniji. A to je ono što nam svakako treba protiv Albanaca tako da je i tu situacija upitna.

Zlatko Dalić ima još jedan trening i 24 sata da se odlučio za promjene i potpiše prvi sastav koji će izaći na teren. Vjerujemo i nadamo se da će pogoditi i da ćemo osvojiti prve bodove.

FOTO – FAH


PODIJELI S PRIJATELJIMA!