Bjelovarski Komunalac dobio spor iz 2010. godine i riješio dug iz 1998. godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Spor koji bjelovarski Komunalac vuče još iz 2010. godine riješen je u korist ove bjelovarske tvrtke. Informacija je to koja je mogla čuti na jutrošnjoj konferenciji za medije čija je glavna tema bila upravo poslovanje Komunalca. Kako je pojasnila predsjednica Uprave ove bjelovarske tvrtke Ivana Jurković Piščević, riječ je o sporu koji se tiče tvrtke Bistra i izgradnje upravne zgrade Komunalca.

Okončanje spora

– Taj spor je prošle godine okončan u korist Komunalca čime smo dobili izvanredni prihod od 270 tisuća eura. Ta sredstva su stigla u drugoj polovici godine nakon povećanja cijena, a u konačnici smo ostvarili dobit od 333 tisuće eura. S obzirom na to da smo imali gubitak koji se vuče još iz 1998. godine, koji je i prethodni predsjednik Uprave Ivan Ivančić pomalo smanjivao, iznosio 306 tisuća eura, mi smo ovom dobiti uspjeli sanirati taj gubitak i sada imamo stabilno i likvidno poslovanje – istaknula je Jurković Piščević koja se osvrnula i na prošlogodišnje podizanje cijena.

– Prošla godina je bila dosta turbulentna. Donijela je inflatorne pritiske i nepopularnu mjeru podizanja cijena naših usluga. Tu smo pokušali biti što oprezniji. Na sektoru vezanom uz groblja nismo htjeli podizati toliko cijene iako su one trenutno neodržive. Tvrtka to može izdržati kroz ostale djelatnosti. Uz povećanje cijena, došlo je i do porasta broja radnika, a najvažnije od svega je to što se Komunalac otvorio prema javnosti kako bismo građanima pokazali da smo mi njihov servis i da im stojimo na raspolaganju – kazala je Jurković Piščević zahvalivši svim zaposlenicima Komunalca.

Servis građanima

Josip Heged, član Uprave bjelovarskog Komunalca, naglasio je kako su Grad Bjelovar i Komunalac u posljednjih pet godina u sustav gospodarenja otpadom uložili više od 14 milijuna eura čime je stvoren moderan sustav gospodarenja otpadom.

– Možemo reći da smo sada lider u čitavoj Hrvatskoj. Stvorili smo uvjete da za dvije ili tri godine ispunimo sve uvjete koje nam je europsko zakonodavstvo nametnulo. Idemo korak po korak, ali sve što činimo, činimo smisleno. No želim podsjetiti da smo mi servis građanima i na Terezijani i za Dan Grada i za Advent u Bjelovaru. Posebno smo zadovoljni smo što, u trenutku kada je to bilo potrebno, formirali radnu jedinicu održavanja zelenih javnih površina. To je, naravno, iziskivalo određena ulaganja kako bismo opremili tu radnu jedinicu, a iziskuje i daljnja ulaganja. Mi se spremamo za nabavu traktora, malčera, opremu za čišćenje snijega i rasipanje soli. Sada imamo sinergiju jedinice koja čisti i jedinice za održavanje zelenih površina, a to su vidjeli i posjetitelji Terezijane – istaknuo je Heged, dok je Marijan Marušić, predsjednik NO Komunalca podsjetio kako je 2023. godina bila relativno složena gledajući ekonomske uvjete, no kako je ova tvrtka u tom periodu uspjela održati kvalitetno poslovanje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!