[FOTO] Velika čast: Županijski vatrogasci su bili domaćini u Mariji Bistrici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na jubilarnom 25. hodočašću vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke prisustvovalo je oko dvije tisuće vatrogasaca iz cijele Hrvatske, a sudomaćin je ove godine bila Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, a uz vatrogasce prisutni su bili i brojni politički dužnosnici i predstavnici policije i civilne zaštite.

-Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja, tome zasigurno pridonosite i vi svojim predanim i požrtvovnim radom, a u tome imate i punu potporu naše Vlade. Vatrogasna zajednica je jedan od stupova sustava domovinske sigurnosti i na tom tragu u proteklim godinama naša je Vlada investirala puno u opremu i vozila, kao i status vatrogasaca. Činimo sve kako bi taj tradicionalno prepoznatljiv sustav vatrogastva u Republici Hrvatskoj i nadalje bio održiv – rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u svojem obraćanju.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pozdravio je sve vatrogasce kao i visoke goste koji su se odazvali ovom hodočašću.

-Danas smo na tradicionalnom hodočašću, ove godine jubilarnom, na kojem molimo za snagu koja je potrebna svakome vatrogascu koji brine o sigurnosti i građana te turista koji dolaze u Hrvatsku. Vatrogasni posao je opasan, a nažalost tome smo svjedočili i zadnjih dana kada je na intervenciji stradao vatrogasac. Molimo za njega, sve vatrogasce i za sve naše obitelji koje strepe nad svakim našim odlaskom na intervenciju jer znaju da nam svaka može biti posljednja. Želim da iz ovog Svetišta danas odete puni hrabrosti i dobrote što su i inače odlike naših vatrogasaca – rekao je Tucaković.

Prigodnim govorima obratili su se i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Petir, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Kolar te načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. Misno slavlje je predvodio vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, uz preč. Domagoja Matoševića, rektora Svetišta MBB-a. Nakon svete mise je održan Križni put bistričkom kalvarijom.

Foto: Vatrogasna zajednica BBŽ


PODIJELI S PRIJATELJIMA!