Sutra počinje Bjelovar Record Breakers: Najjači iz cijele Hrvatske ponovno u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovar po drugi puta dolaze najjači Hrvati i Hrvatice. Naime, u organizaciji bjelovarskog powerlifting kluba Bjelowbar, u dvorani Srednjoškolskog centra od 31. svibnja do 2. lipnja održava se drugo po redu izdanje Bjelovar Record Breakers natjecanja u powerliftingu.

-Prošlogodišnji uspjeh potvrđuju mnogi natjecatelji, treneri ali i partneri i sponzori, stoga se ove godine očekuje još veća razina kvalitete natjecanja – rekao je Tin Valinčić, predsjednik bjelovarskog powerlifting kluba.

Radi se o relativno mladom sportu koji u posljednjih nekoliko godina uživa sve veću popularnost. Uz uspješne domaćine koji nisu stranci ni na europskoj sceni, a o kojima smo već pisali, natjecatelji dolaze iz svih kutaka Hrvatske, a raspoređeni su u više kategorija, po dobi i težini.

Tako će se najjači iz cijele Hrvatske u Bjelovaru boriti u tri discipline – čučanj, potisak s klupe i mrtvo dizanje. Natjecatelji za dizanje imaju po tri pokušaja, a konačni je cilj na pravilan način podići što veću ukupnu težinu.

Prime time

Drugo izdanje Bjelovar Record Breakersa po prvi će put rame uz rame staviti 16 najjačih hrvatskih liftera i lifterica. Radi se o novom konceptu u kojemu će se odabrani boriti za titulu najjače ili najjačeg u Hrvatskoj.

Očekuje se atraktivno natjecanje s vrtoglavim brojkama poput čučnjeva od 300+ kilograma ili bench press, odnosno potisak s klupe od preko 200 kilograma.

Šesnaest najboljih snage odmjerava u subotu u 19:45.

Bogate nagrade

Osim za prestiž, natjecatelji se bore i za vrijedne nagrade. Ovogodišnji fond nagrada duplo je veći no na prvom izdanju Bjelovar Record Breakersa te ove godine iznosi čak pet tisuća eura.

-Neizmjerno smo zahvalni našim sponzorima, posebice Supersportu na prepoznavanju potencijala powerliftinga i ovog natjecanja jer bez njih ništa od ovog ne bi bilo moguće, a njihova podrška daje nam mogućnost da promoviramo powerlifting u Hrvatskoj te podignemo razinu natjecanja na neku novu, još kvalitetniju razinu – poručio je Gordan Klasić, tajnik kluba i državni prvak u powerliftingu.

Kako i samo ime natjecanja nalaže, u dvorani Srednjoškolskog centra očekuje se i rušenje državnih rekorda. Tom prilikom domaćini su osigurali i nagradni fond od  dvije tisuće eura za one koji se okrune novim državnim seniorskim rekordom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!