Upoznajte neupućenu šestorku koja je sama sebe diskvalificirala prvog dana na radnom mjestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Glasanje za novog-starog predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića korak je unatrag za hrvatsku demokraciju. Jandroković, koji je jučer po treći puta stekao čast obnašati tu časnu funkciju, nije izabran uobičajeno jednoglasno, nego sa šest glasova protiv.

Tijekom dosadašnjeg obnašanja te funkcije Jandroković je mahom dobivao pohvale. Uspijevao je u očuvati dignitet tog zakonodavnog tijela pažljivom primjenom svojih ovlasti i za svoj rad dobivao brojne pohvale struke.

I kao političar i kao predsjednik Sabora Jandroković njeguje kulturu dijaloga, pristojnost i dignitet institucije na čijem je čelu i kao prvi među jednakima nikad u poziciji suca nije navijao za svoj tim.

Beljak u kasinu

Protiv odluke da Jandroković i dalje bude predsjednik Sabora glasali su Miro Bulj (Most), Krešo Beljak (HSS), Dalija Orešković (SiP), Miro Bulj (Most), Marijan Pavličak (Hrvatski suverenisti), Dražen Dizdar (Pravo i pravda) te Josip Jurčević koji je formalno još uvijek član Domovinskog pokreta.

HSS-ovac Beljak, koji je u prošlom sazivu glasao za predsjednika Sabora Jandrokovića, kazao je da je nema nekog posebnog razloga zbog kojeg je glasao protiv i da je njegova odluka bila spontana.

Predsjednik nekada ugledne stranke priznao je da uopće nije razmišljao nego je stisnuo dugme onako kako mu je u tom trenutku palo na pamet. Na glasanju o predsjedniku Sabora Beljak se zabavljao kao u kasinu, hoće li staviti svoje žetone na crveno ili na crno.

Razmaženi Bulj

Most Bulj svoju je odluku obrazložio riječima da je Jandroković pristran, da ga je isključivao i iživljavao se na njemu. Bulj koji sabornicu shvaća kao pozornicu za svoje populističke performanse uvrijeđen je poput razmaženog djeteta kada ga se u tomu prekine. Kazao je i da u HDZ-u ima boljih kandidata, ali naravno, nije im imenovao.

Dalija Orešković i dalje je u priči o izvanrednom stanju, iako je od tog suludog narativa odustao čak i Zoran Milanović. Orešković bi u ovom sazivu Sabora mogla solirati poput japanskog vojnika u džungli na tihooceanskom otoku kojemu nitko nije javio da je završio Drugi svjetski rat.

Slično je i s Josipom Jurčevićem, ideološki natopljenim akademikom koji je prešao dug put od vlasnika diplome Marksizma i Teorije i prakse samoupravnog socijalizma do političara koji u svakom drugom kolegi prepoznaje izdajicu hrvatskih interesa.

Neznalica Dizdar

Dražan Dizdar iz Prava i pravde kazao je da s HDZ-om neće ni u kakvu koaliciju pa se toga i pridržava i kada je u pitanju glasanje za predsjednika Sabora. Drugim riječima, količina političkog neznanja kod Dizdara je takva da valjda sad misli da u Hrvatskoj vlada koalicija HDZ-a, Domovinskog pokreta, Možema, SDP-a, Mosta i svih drugih političkih opcija koje su glasale za Jandrokovića kao predsjednika Sabora.

Ostaje još Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista koji je toliko upečatljiv političar da ni nakon četiri godine u Hrvatskom saboru nije ostao zapamćen niti po jednoj rečenici ili gesti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!