Što ste najviše jeli u studentskim danima? Ivan je guštao u kečaponjezu, evo što je to…
Evo baš čitam da je počelo studentsko kulinarsko natjecanje BroCOOLA. Dakle, studentska varijanta masterchefa, ali sa zdravom hranom.
Ponukalo me to da se prisjetim kako smo se cimer i ja hranili na faksu. Uglavnom smo jeli u studentskoj menzi, ali nije uvijek radila, dakle trebalo je tu i tamo nešto skuhati.
Budžet za kuhanje je otprilike bio – sav sitniš iz džepova i kauča, ali najčešće se malo našlo. Zatim bi skupljali one male vrećice kečapa iz menze što bi ostalo od ručka i nakon mjesec dana kupimo najjeftiniju tjesteninu i počastimo se špagetama ‘kečaponjez’. To je bio naš specijalitet kuće.
Studenti mogu biti kreativni u kuhanju
A kad bi negdje našli na akciji pileće hrenovke pred istekom roka trajanja da ubacimo u taj kečap i tjesteninu… E onda smo bili glavni u gradu. To bi se pročulo, dolaze bi kolege i kolegice s fakulteta na ručak /večeru. Stan nam je bio kao kolodvor, a nadimak na faksu mi je bio ‘kuhar.’ Nismo imali puno novaca, a opet, ništa nam nije nedostajalo, bili smo sretni!
Ne znam je li se to promijenilo, ali u takvim okolnostima, vjerujem, da studenti mogu biti kreativni u kuhanju…
Da čujem vas što se jelo, što se kuhalo kada ste vi studirali?
Možete nam pisati u komentarima ili putem Whatsapp Alfa radija 098 911 4 911 poslati glasovnu poruke.
Inače, dok ovo pišem, u pozadini slušam pjesmu Đorđa Balaševića – Al’ se nekad dobro jelo. Mogu reći, zaista je.
(Ivan Ileković)