Počela selidba u novu zgradu Glazbene: ‘Više nismo nomadi, okrećemo se budućnosti!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je prošli tjedan prošla tehnički pregled i dobila zeleno svijetlo za korištenje, nova zgrada Glazbene škole u procesu je useljavanja. Nakon Doma kulture, pa nekadašnjeg đačkog doma u Nazorovoj i zgrade Elektrometala, učenici bi već iduće polugodište stolice trebali zagrijati u klupama nove zgrade u Ulici Vlahe Paljetka. Tim povodom razgovarali smo s Vedranom Milićem, profesorom glasovira i korepeticije u bjelovarskoj Glazbenoj školi.

-Naravno da se veselim preseljenju Glazbene škole u novu zgradu. Na to čekamo jako dugo vremena, već nekih tridesetak godina. Od kad smo, ustvari, bili preseljeni u Dom kulture gdje je pola nas profesora radilo – rekao nam je Milić i dodao kako misli da će preseljenje u novu zgradu biti veliki plus za funkcioniranje škole, budući da će svi biti na istom mjestu..

-Mnogo djece je moralo ići u više zgrada. Iz Ulice Vatroslava Lisinskog morali su ići u zgradu Elektrometala gdje je naš drugi dio profesora bio do sad. U tom pogledu će jako olakšati, sve će biti u jednoj zgradi, odnosno, sva nastava na jednoj lokaciji – ispričao je Milić i dodao – Onda su ih roditelji morali voziti iz jedne zgrade u drugu, primjerice sa solfeggia na klavir.

Preseljenjem u novu zgradu napokon će izgubiti svoj status glazbenih nomada, a dvije koncertne dvorane otvaraju im nove mogućnosti gostovanja i organizacije koncerata.

-Imat ćemo dvije koncertne dvorane u kojima ćemo moći redovito održavati naše produkcije i koncerte. Moći ćemo puno više organizirati, nego što smo mogli do sada kada smo bili podstanari u Nazorovoj ulici u zgradi bivšeg Učeničkog doma isto kao i u zgradi bivšeg Elektrometala gdje smo bili skučeni s tim dvoranama. Nismo mogli organizirati produkcije i koncerte punog kapaciteta kao što ćemo to moći sada – rekao nam je profesor glasovira.

-Svi se veselimo tome, veselimo se dobrim uvjetima, veselimo se i tome što naša Glazbena škola ima velik broj zainteresiranih, svake godine i u prvi razred i u početnički solfeggio upisuje se puno djece. Školu prvenstveno čine djeca i profesori, tako da ono što je najbitnije, mi toga uvijek imamo, a to je puno zainteresiranih. Puno djece dolazi tako da vjerujem da će u novoj Glazbenoj školi to sve skupa biti još i bolje.

Milić je istaknuo kako je sposobnost Glazbene škole da napokon organizira koncerte u punom kapacitetu veliki plus i za grad i za županiju, budući da veći prostor i dvije koncertne dvorane otvaraju vrata prema većoj mogućnosti za suradnju s drugim glazbenim školama diljem Hrvatske.

-Ništa to nije strašno na kraju, ali puno je ljepše da se negdje stacioniramo, a ono što je najbitnije je da ima zainteresiranih – dotaknuo se Milić stalne selidbe i zaključio – Okrećemo se budućnosti i veselimo se radu u novoj zgradi nakon puno godina.

FOTO: Facebook


PODIJELI S PRIJATELJIMA!