Bjelovarski mjesni odbor je živnuo zahvaljujući ženama, a najbolje tek slijedi!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U vrijeme užurbanog životnog tempa kada zatrpani svakodnevnim obavezama često ne pronalazimo vremena za druženje, Hrgovljanke su to odlučile promijeniti i osnovale su Udrugu Hrgovljanke. Sve je pokrenula Lidija Špoljarić, predsjednica udruge koja je ujedno i na čelu Mjesnog odbora Hrgovljani koja je željela oživjeti to bjelovarsko naselje u kojem se, kaže, godinama nije ništa događalo. Najbrži način obogaćivanja društvenog života je aktivacija žena koje su se spremno odazvale i u svibnju ove godine osnovale Hrgovljanke.

-Nije ih bilo teško okupiti. Za čas su se žene okupile, nije im ništa teško i brzo smo krenule raditi. Prva je bila organizacija Ivanja u lipnju, tu su se žene iskazale, a što dalje to se bolje družimo i radimo – zadovoljno kaže Špoljarić.

Udrugu Hrgovljanke čini tridesetak žena koje su uz Ivanje do sada dva puta tjedno organizirale latino-fitness, a sada kao u pravoj radionici Bake Mraz rade božićne aranžmane i pripremaju prvi Hrgovljanski advent. Kako i priliči adventskim programima, palit će se adventske svijeće, prva u nedjelju trećeg prosinca, druga sljedeće nedjelje, a preostale dvije u subote prije Božića. Posebno svečano i veselo će pri tome biti 16. prosinca.

-Isplanirale smo druženje kod mjesnog doma s ponudom hrane i pića, bit će organizirano kićenje jelke. Ukrase su izradila djeca obrta Rafael, pa se nadamo da će djeca s roditeljima i okititi našu jelku – poziva Špoljarić.

Paljenje svijeća i kićenje božićnog drvca je tek dio blagdanske čarolije koju pripremaju na Hrgovljanskom adventu.

-22. prosinca imamo povorku kočije s konjima u kojoj će biti Djed i Baka Mraz i vilenjaci, a koja će proći kroz cijelu glavnu Ulicu Miroslava Krleže tako da se djeca vesele. Prije toga 5. prosinca ćemo imati proslavu svetog Nikole. Djeca će dobiti prigodne poklončiće, a upravo će djeca i izvesti prigodnu predstavu, pjesmice, recitaciju, igrokaz, slikanje – otkriva Špoljarić.

Iako udruge čine žene u to da božićno razdoblje u Hrgovljanima bude što radosnije uključili su se i ostali mještani koji spremno doniraju drvca, ali i svoje vrijeme i pomoć, a sigurni smo da je to tek početak uspješnog rada Hrgovljanki ustrajnih da obogate život svog mjesta.

Foto: Hrgovljanke


PODIJELI S PRIJATELJIMA!