Nakon izvanredne sjednice Sabora jasno je tko ugrožava Hrvatsku, a to nije vlada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pokušaj oporbe da proglasi izvanredno stanje u državi uz asistenciju predsjednika prošao je prilično otužno. Umjesto velike i neočekivane pobjede ova je utakmica završila nizom očekivanih autogolova od kojih se jedan posebno ističe. Oporba je pokazala da ih može nadigrati čak i kolega Hrvoje Zekanović kojeg često otvoreno ismijavaju.

‘Djeco, nemojte razbiti prozor’

Prvi autogol oporbi je zabio predsjednik Zoran Milanović. Kao SDP-ov premijer, on je sudskim službenicima smanjivao plaću, umjesto da je diže, ali tada se to nije smatralo povodom za izvanrednu situaciju. Dapače, to je bila sasvim normalna situacija. Jedino što je izvanredno u mandatu ove vlade upravo je veliko povećanje plaća u tom sektoru. I ovo dosadašnje od 70-ak posto i ono novo koje se najavljuje za početak sljedeće godine. Nadalje, predsjednik Milanović vrlo jasno je rekao da plinsku aferu uopće ne smatra nekom pretjeranom aferom.

Pa ipak, odlučio je udovoljiti oporbi i sazvao izvanrednu sjednicu, ali uz jasnu poruku da ne želi da ga se s tom istom oporbom vidi i povezuje. Evo vam ključevi dvorane, nemojte razbiti prozore – poput brižnog roditelja koji se obraća dječici za koju zna da nisu baš najblistavije jabuke na stablu.

Od samog početka ove izvanredne sjednice vidjelo se da oporba nema argumente, ali umjesto dostojanstvenog poraza skliznuli su u katastrofu.

Nakon što ih je Zeko piknuo, a Dalija Orešković nahuškala na diletantsku pogrešku, krenuo je vrhunac ove sjednice.

Nikola Grmoja kao Tom Sawyer

Mostovac Nikola Grmoja trči uz stepenice, saborska straža ga gleda u čudu, a vladajuća većina dočekuje salvom smijeha. Još uvijek zadihan, Grmoja optužuje Jandrokovića da ubija demokraciju jer je oduzeo riječ onima kojih nema u sabornici kad je njihov red za govore, što je nedvojbeno ispravno prema poslovniku.

Danas je potpuno jasno da je od svih sastavnica hrvatskog društva najslabija upravo hrvatska oporba, koja unatoč tome uporno docira drugima, što sve više iritira hrvatsku javnost. Najoriginalnije je to pokazala Nova TV. Prilog iz Sabora s izvanredne sjednice objavila je u 55. minuti Dnevnika, netom prije sporta i vremenske prognoze.

Nakon ovoga debakla, teško da će im predsjednik Milanović više ikad dati ključeve dvorane da se igraju, a oporba bi umjesto izvanredne sjednice Sabora trebala tražiti izvanrednu sjednicu oporbe jer dokle god su na ovakvom nivou, Hrvatska je doista ugrožena.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!