Akciju USKOK-a vode bjelovarski policajci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Veliku akciju USKOK-a u kojoj je uhićen visokopozicionirani djelatnik Porezne uprave predvodili su bjelovarski policajci.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Uprave kriminalističke policije, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, priopćili su u petak iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Osobe obuhvaćene ovim istraživanjem, koje se provodi na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave zadarske, pod nadzorom su policije, a jedna od njih je službenik u Središnjem uredu Porezne uprave.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku.

Prema pisanju medija, uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, voditelj Službe za strategiju, informiranje i elektroničke servise Porezne uprave Slaviša Penava i Dražen Bilić iz područnog ureda Peščenica.

Prema pisanju medija, Penava je primio mito kako bi osigurao da se ne blokira račun jedne tvrtke.
Jutarnji list piše da je riječ o računu tvrtke koji je Fina trebala blokirati na zahtjev Porezne uprave pa se Penava angažirao kako bi “spasio” ili odgodio blokadu.

No, kako to nije bilo u njegovu djelokrugu kontaktirao je Bilića iz područnog ureda Porezne uprave Peščenica i naložio mu da ne blokira račun tvrtke kojoj prijeti blokada, navodi dnevnik.
Nakon što istražitelji u pretresima prikupe dokaze uhićene očekuje ispitivanje u Uskoku.

Taj specijalizirani odjel državnog odvjetništva potom će odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor o čemu će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!